SIKOSAARI.jpeg

Ainutlaatuinen rantaparatiisi Porvoon keskustan tuntumassa

Sikosaaren jylhiin suojelumetsiin ja luontopoluille sekä huikeille veneily- ja melontavesille pääsee suoraan omalta tontilta.
Nyt on myynnissä harvinaisuus, entinen luotsitupa saaren länsirannalla. Vanhan luotsiaseman rauhasta ajaa Porvoon ydinkeskustaan muutamassa minuutissa, matkaa on vain noin 3,5 kilometriä.

Asunto-osakeyhtiömuotoinen unelmakohde on suunniteltu ympärivuotiseksi kodiksi. Mansardikattoinen päärakennus on mahdollista jakaa kahdeksi asunnoksi, joten talo sopii vaikkapa kahden sukupolven kodiksi. Kohde toimii kuitenkin hyvin myös tilavana yhden perheen kotina tai yrityskäytössä.
Hedelmäpuut ja pensaat peittävät suorat näkymät naapurustoon ja lapsille suuri piha-alue tarjoaa runsaasti tilaa leikkeihin ja seikkailuihin. Rannassa on myös tunnelmallinen rantasauna kesäkeittiöineen sekä palju ja huvimaja.
Satama-alue on ruopattu ja uimarannat kivetty. Rannassa on sisäänajettava venevaja, missä voi nostaa kaksi venettä kattoon vinssien avulla, ja massiiviseen laituriin mahtuu useita veneitä. 

Sikosaaren alue tarjoaa aitoa lähiluontoa ja se on osa Porvoon kansallista kaupunkipuistoa, johon kuuluu paljon arvokkaita historiallisia alueita ja luontokohteita. Noin 1,5 kilometrin mittainen luontopolku ja Porvoon vanhin ja korkein lintutorni löytyvät saaren koillisosasta. Lintutornille pääsee helposti joko kävellen tai pyöräillen, ja sieltä avautuvat kauniit näkymät sekä Ruskiksen että Stensbölenlahden suuntaan. Ruskis on Porvoonjoen suistossa sijaitseva ruovikkoalue, joka rauhoitettiin luonnonsuojelualueeksi jo vuonna 1945. Alue on luokiteltu kansainvälisesti arvokkaaksi kosteikoksi ja lintuvedeksi.
Asutusta Sikosaaressa on parinkymmenen talon verran, joista vain osa on vakituiseen asumiseen tarkoitettuja omakotitaloja. 

Talo on mahdollista myös vuokrata määräaikaisella vuokrasopimuksella 31.5.2022 saakka.

Tutustu linkistä tarkemmin Sikosaaren kohteeseen!

Lisätiedot ja esittelyt: Pie Hagström 040 560 4181 pie.hagstrom@leajakama.fi