leajakama115sp.jpg

Kiinteistönvälitystä jo toisessa polvessa

Jo yli 34 vuotta kiinteistönvälitysalalla toimineen Lea Jakama Oy LKV:n perustaja Lea Jakama aloitti asuntojen myynnin vuonna 1987 vaatimattomasti Espoon Suvisaaristossa sijaitsevan kotitalonsa yläkerran käytävätiloissa.

Asuntokaupan suhdanteet olivat 1980-luvun lopussa erittäin hyvät ja yrityksen toiminta kasvavilla markkinoilla lähti ripeästi käyntiin, mutta 1990-luvun alussa asuntokauppa lähes pysähtyi Suomeen rantautuneen suuren laman vuoksi.

- Lama ajoi asiakkaita maksuvaikeuksiin ja useita rakennusliikkeitä kaatui. Kiinteistönvälittäjiä meni konkurssiin ja moni lopetti. Myös pankkeja lopetettiin ja suuret pankit yhdistettiin, Lea muistelee.

Vuoden 1995 paikkeilla asuntokauppa alkoi taas elpyä. Siihen saakka Lea oli työskennellyt yrityksessä yksin. Aviomies Eero Jakama ja perheen poika Tomi Jakama tulivat mukaan yrityksen toimintaan vuonna 1995, jolloin myös palkattiin ensimmäinen ulkopuolinen työntekijä.

- Oma domain leajakama.fi rekisteröitiin vuonna 1996, jolloin myös aloitettiin kohteiden esittely netissä Dime:n (nykyisin Etuovi) portaalin kautta. Olemme Etuoven ensimmäisiä asiakkaita!
Tietotekniikkaan ja digitaalisiin palveluihin liittyvät ratkaisut ovat aina olleet yrityksellemme tärkeitä, kertoo Lea.

Nykyisin yrityksen toimisto sijaitsee Espoon Suomenojalla hyvien kulkuyhteyksien päässä lähellä Länsiväylää ja siellä työskentelee kymmenen välittäjää. Lea Jakama Oy LKV tunnetaan asiantuntemuksestaan erityisesti arvoasuntojen ja -tonttien myyjänä. Suurin osa kaupoista on kiinteistökauppoja.
- On totta, että meillä on vankka kokemus arvokohteiden myynnistä, mutta välitämme paljon myös keskihintaisia, hyviä perheasuntoja. Meille jokainen koti on arvokohde! 

Hyvin hoidettu asiakassuhde siirtyy usein perintönä sukupolvelta toiselle 

Yrityksen perustaja, hallituksen puheenjohtaja Lea Jakama kiittää uskollisia asiakkaita yrityksen menestyksestä.

- Monet asiakassuhteistamme ovat todella pitkiä, ja usein vanhojen asiakkaidemme jälkipolvikin kääntyy puoleemme asuntoasioissa. Olemme siis aito perheyritys monessakin mielessä!

Yrityksen asiakaslupaus on säilynyt samana vuosikymmenten saatossa, vaikka alalla on kehitystä tapahtunutkin tekniikan ja etenkin digitaalisen markkinoinnin saralla.

- Toimintamme peruskiviä ovat edelleen ensiluokkainen asiakaspalvelu, nöyrä asenne, ehdoton rehellisyys, perusteellinen perehtyminen myytävään asuntoon, laadukas myyntimateriaali ja välittäjän hyvä tavoitettavuus, vakuuttaa toimitusjohtaja Sonja Jakama.