Tuurintie 6, Espoo (Henttaa)

Omakotitalo 151 m²/240 m²  | 860 000 €

4mh, oh, avok., ph, s, 2 wc, vh, 3 var, hissi, at

Käyttöönottovuosi 2013

Esteetöntä asumista komealla paikalla perinteikkään Lillhemtin alueella.

Täällä yhdistyvät yksitasoisen talon esteettömyys ja kaksikerroksisen talon tilaratkaisut: kellarikerroksen autotallista pääsee vaivattomasti hissillä asuinkerrokseen. Esteettömyys on huomioitu muutenkin tilasuunnittelussa, esim. ovien leveydessä.

Talo on laadukkaasti rakennettu ja hyvin ylläpidetty ja käytännössä sisäänmuuttokunnossa. Siinä on paljon huolella suunniteltuja yksityiskohtia ja muunneltavia tilaratkaisuja. Makuuhuoneita on kahdesta neljään — asukkaiden elämäntilanteen ja tarpeiden mukaan. 2,8 metriin nousevan sisäkaton akustiikkapanelointi luo taloon rauhallisen äänimaailman. Kellarissa on harrastetilaksi muuntuva varastohuone omalla sisäänkäynnillä.

Kellarissa on myös tilava, lämmin autotalli ja pihalla tilaa useammalle autolle.

Lämmitysmuotona on huoleton maalämpö huonekohtaisella kaukosäädöllä, ja kaikissa tiloissa on lattialämmistys.

Talo sijaitsee päättyvän tien varrella Tuurinmäentien muututtua hiljattain kävelytieksi. Korkean kellarikerroksen ansiosta asuintilat terasseineen sijaitsevat ylväästi katutason yläpuolella. Talon takana suojaisa oleskeluterassi rajautuu komeaan kallionseinämään, ja piha-alue jatkuu kallion päälle, jossa on upea paikka nauttia kesäpäivistä (kts ilmakuva tontista). Helppohoitoinen piha tarjoaa mahdollisuuksia myös viherpeukalolle. Kiinteistöllä on käyttämätöntä rakennusoikeutta 62 m2.

Myös tontin sijainti on erityinen: perinteikkäällä Lillhemtin omakotitaloalueella yhdistyvät perinteisen kylämiljöön ja urbaanin asutuskeskuksen tunnelmat ja mahdollisuudet niin arjessa kuin vapaa-aikana. Palvelut ja hyvät liikenneyhteydet, luonto ja ulkoilumahdollisuudet: kaikki on helposti saavutettavissa. Opinmäen kampuksella noin puolen kilometrin etäisyydellä toimii sekä kansainvälinen että suomenkielinen koulu, päiväkoti, kirjasto, Omnia, liikuntapalvelut sekä erilaisia harrasteryhmiä. Myös Olarin koululle sekä Steinerkoululle pääsee turvallisesti kävelytietä pitkin. Metron liityntäbussit sekä Matinkylään että Tapiolaan pysähtyvät lähellä, ja Helsinkiin ajaa vartissa. Espoon keskuspuiston upeat luonnonsuojelualueet polkuineen ja hiihtolatuineen alkavat kivenheiton päästä. Vireällä Lillhemtin kyläyhdistyksellä on monenlaista toimintaa — ja oma lehtikin.

Lyhyesti sanottuna, täällä on kaikki kohdillaan uusille asukkaille, ja muuttamaan pääsee tarvittaessa nopeastikin!Sijanti:
Tuurintie 6 02250 Espoo

Kohdenumero:
80019615

Asuntotyyppi:
Omakotitalo 

Omistusmuoto:
 

Vapautuminen:
Sopimuksen mukaan 

Uudiskohde:
Ei

Huoneistoesitelmä:
4mh, oh, avok., ph, s, 2 wc, vh, 3 var, hissi, at 

Kerros/kerroksia:
2/2 

Asuintilojen pinta-ala:
151 m²

Kokonaispinta-ala:
240 m²

Lisätietoja pinta-alasta:
Asuintiloihin luetaan kaikki asuinkerroksessa olevat tilat, yht.151 m2. Muihin tiloihin luetaan kellarikerroksessa olevat autotalli, eteinen, tekn.tila, kaksi varastoa ja hissi, yht. 89 m2. Ei tarkistusmitattu. Pinta-ala voi siis olla edellä mainittua pienempi tai suurempi. 

Rakennusvuosi:
2013 

Käyttöönottovuosi:
2013 


Velaton myyntihinta:
860 000 €

Myyntihinta:
860 000 €

Kiinteistövero:
1503 € / vuosi 

Lisätietoa maksuista:
Kokonaissähkön kulutus (sis. taloussähkö): alle 10.000 kWh / v (asuintilat 22C, varastot ja autotalli 16C). Vapaaehtoiset maksut: Verisuren turvajärjestelmäpalvelu: n. 50 €/kk, hissin huolto 150 €/v.
 


Tilojen kuvaus:
Kellarin n. 18 m2:n siisti, lämmin tila sopii hyvin harrastuskäyttöön.
Talossa on esteettömyysvaatimukset täyttävä ruotsalainen Aritco 6000 -hissi, jonka nostotekniikkana on energiatehokas ja tilaa säästävä ruuvikäyttö. Hissin kapasiteetti: 5 hlö / 410 kg. Varustettu 24/7 -hälytysjärjestelmällä jossa kaksisuuntainen GSM-puheyhteys valvomoon. Hissieteisissä laatoitettu lattia. 

Yleiskunto:
Erinomainen 

Tehdyt remontit:
Autotallin vesivahingon korjaus 12/2021. Sekoittajan tiiviste jäätyi ja rikkoutui, kastunut alue 6 m2. Korjattu vakuutusyhtiön toimesta. Raportti saatavissa. 

Lisätietoa kunnosta:
Säännölliset laitehuollot: Hissi 3/2022, maalämpöpumppu 6/2021, ilmastointijärjestelmä 10/2020, autotallin ovi 4/2021. Katon tarkastus ja rännien puhdistus 10/2022 ja puhdistus + pintakäsitttely (sammaleen esto) 10/2021. Talon ulkomaalaus 2018. 

Ilmanvaihto:
Koneellinen tulo ja poisto lämmöntalteenotolla 

Energiatodistus:
Kyllä 

Energialuokka:
B2018 


Rakennusmateriaalin kuvaus:
Puu ja harkko 

Kattotyyppi:
Harjakatto 

Kattomateriaali:
Tiili 

Keittiön kuvaus:
Topi-keittiö, jossa AEG:n laitteet (pl. apk). Työtasot hyvässä kunnossa olevaa massiivipuuta. Välitila yhteinäistä kivilevyä. 

Keittiön varusteet:
Jääkaappi, erillinen pakastin, erillisuuni, liesituuletin, liesi, mikroaaltouuni, astianpesukone ja keittiösaareke 

Keittiön lattiamateriaali:
Parketti 

Keittiön seinämateriaali:
Välitila: kivilevy 

Kosteiden tilojen kuvaus:
Pesukoneliitäntävaraus mahdollistaa paikan pyykkitornille (vaihtoehto nykyiselle sijainnille viereisessä makuuhuoneessa). 

Kodinhoitohuoneen kuvaus:
Yhden makuuhuoneen liukuovien takana on kodinhoitohuoneen varustelu (pesutorni joka kuuluu kauppaan, keittiökaappeja ja laminaattityötaso). Pesutornille on vaihtoehtoinen liitäntävaraus pesuhuoneen puolella, joten makuuhuoneen liukuovien takainen tila on muutettavissa vaatekaapistoksi. 

Makuuhuoneiden kuvaus:
Neljä makuuhuonetta, joista yksi on nyt kirjastona (lasitettu pariovi olohuoneeseen) ja yksi kodinhoitotilana (laattalattia ja liukuovien takana kodinhoitokalustus pesutorneineen).  

Makuuhuoneen lattiamateriaali:
Laatta ja parketti 

Makuuhuoneen seinämateriaali:
Maali 

Oleskelutilojen kuvaus:
Oh muodostaa yhdessä ruokailutilan ja avokeittiön kanssa 58 m2:n avoimen tilan. Sisäkaton akustiikkapanelointi estää äänten kaikumisen. Ikkunat etelä- ja länsisuuntiin. 

Olohuoneen lattiamateriaali:
Parketti 

Saunan kuvaus:
Lauteet erikoiskäsiteltyä, öljyttyä amerikkalaista mäntyä, joka ei kuumene. 

Kiuas:
Sähkökiuas 

Kattomateriaalin kuvaus:
Kaikissa huoneissa akustiikkapanelointi. 

Seinämateriaalien kuvaus:
Maalatut seinät kaikissa tiloissa paitsi pesuhuoneessa, jossa kaakelit, ja saunassa, jossa puupanelointi. 

WC-tilojen kuvaus:
Päämakuuhuoneen yhteydessä olevassa vaate-/pukeutumishuoneessa myös allaskaapisto, peili ja seinä-wc-istuin. 

Säilytystilojen kuvaus:
Eteisessä, ja kahdessa makuuhuoneessa isot laadukkaat liukuovelliset kaapistot, vaatehuoneessa kaapit, kellarissa kaksi varastoa (18 m2 ja n. 8 m2). Toisen makuuhuoneen liukuovien takana kodinhoitohuoneen varustelu (pesutorni (joka kuuluu kauppaan), keittiökaapisto ja työtaso), mutta tila on muutettavissa vaatekaapistoksi. Ylä- ja alakerran hissieteisissä ja autotallissa myös varastointitilaa. 


Tontin omistus:
Oma 

Tontin pinta-ala:
1217 m²

Rakennusoikeus:
243.4 m²

Lisätietoja rakennusoikeudesta:
Käyttämätöntä rakennusoikeutta 62 m2.

Pihan kuvaus:
Tontilla louhitun kallion reunalla kulkee määräysten mukainen turva-aita, jonka takana piha-alue jatkuu korkealla kalliolla, ja sinne on portaat. Aitaa on mahdollista siirtää lähemmäksi taloa ja näin suurentaa upealla paikalla olevaa oleskelualuetta esim. grillikatokselle. Piha on aidattavissa lapsille turvalliseksi.
Kivetyllä etupihalla tilaa 4 autolle.  

Kaavatilanne:
Asemakaava 

Vesi ja jätevesi:
Kunnan 

Viemäröinti:
Kunnan 


Taloyhtiöön tehdyt remontit:
Autotallin vesivahingon korjaus 12/2021. Sekoittajan tiiviste jäätyi ja rikkoutui, kastunut alue 6 m2. Korjattu vakuutusyhtiön toimesta. Raportti saatavissa. 


Lisätietoja liikenneyhteyksistä:
2 syöttöliikennelinjaa metrolle: 133 (Matinkylä) ja 118 (Tapiola).
Helsinkiin n. 15 km/15 min., n. 5 km Tapiolaan (M), n. 3,5 km Iso Omenaan/Matinkylään (M). 

Päiväkoti:
Mm. Opinmäen pvk, Suurpellon pvk , Kiddifeet (n. 650 m), Touhula (n. 300 m) 

Koulut:
Opinmäen kampus, jossa kansainvälinen koulu ja Olarin koulun 1.-3. luokat (n.650 m), Olarin koulu ja Steinerkoulu (n. 1,5 km kävelytietä). 

Palvelut:
K-Supermarket n. 1 km