Tiiliskivenkuja 13 b, Espoo (Kattilalaakso)

Omakotitalo 197 m²/310 m²  | 1 300 000 €

5h+k+runsaat saniteetti- ja säilytystilat ym. At, autokatos, kesähuone.

Käyttöönottovuosi 2004

Ylevällä paikalla arkkitehti Pet Michaelin suunnittelema komea kivitalo kauniin kallioisen ja mäntymetsäisen virkistysalueen äärellä. Väljä terassikokonaisuus talon länsipuolella tuo amerikkalaistyylistä näyttävyyttä talon arkkitehtuuriin ja on tämän kodin viihtyisin kesänviettopaikka. Auringonpaistetta riittää pitkälle iltaan saakka. Terassin päädyssä oleva lasitettu kesähuone on ihana levähdyspaikka helteellä. Ulkoporeallas terassin katoksen alla on katseilta suojassa saunaosaston edustalla.

Talossa on avara pohjaratkaisu ja mukavasti moneen käyttöön muuntuvaa tilaa isollekin perheelle. Kellarikerroksessa on pääsisäänkäynti, runsaat säilytystilat, kodinhoitohuone, wc sekä moneen käyttöön sopiva kuntosalina toimiva ulkoiluvälinevarasto. 1.kerroksessa terassin äärellä on olohuoneen, ruokailutilan, keittiön ja takkahuoneen muodostama avara oleskelualue, saunaosasto ja kaksi makuuhuonetta saniteettitiloineen. 2. kerros sopii hyvin lasten valtakunnaksi ja siellä on aulatila, kph/wc ja kaksi valoisaa suurta tilaa joista toisen yhteydessä on ranskalainen parveke. 2-kerroksen tilojen yhteydessä on myös matalampaa ullakkotilaa.
Kellarikerroksessa oleva iso autotalli on autoharrastajan unelma ja varustettu mm. öljynerotinkaivolla. Lisäksi on tilava autokatos kahdelle autolle ja hyvin säilytystilaa.

Rakennusmateriaalina käytetty Laukaan betonielementti on huoltovapaa ja kestää lähes ikuisesti. Maalämpö vesikiertoisella lattialämmöllä koko talossa autotallia myöten takaa energiatehokkuuden.

Oma tontti on helppohoitoinen ja osin kallioista mäntymetsää, josta voi poimia puolukat ja mustikat. Ainutlaatuista luonnonrauhaa palvelujen ja koulujen lähellä. Nopeat kulkuyhteydet niin autolla kuin julkisilla, kivenlahden metroasemalle n 1,3 kilometrin kävelymatka ja lyhyempi reitti n. 700m avataan pian.Sijanti:
Tiiliskivenkuja 13 b 02330 Espoo

Kohdenumero:
80127237

Asuntotyyppi:
Omakotitalo 

Omistusmuoto:
 

Vapautuminen:
Muu 

Uudiskohde:
Ei

Huoneistoesitelmä:
5h+k+runsaat saniteetti- ja säilytystilat ym. At, autokatos, kesähuone. 

Kerros/kerroksia:
3/3 

Rakennuksen kuvaus:
Ulkoporeallas ja lasitettu puolilämmin kesähuone terassilla.

Asuintilojen pinta-ala:
197 m²

Kokonaispinta-ala:
310 m²

Lisätietoja pinta-alasta:
Ei tarkistusmitattu, pinta-ala voi olla edellä mainittua pienempi tai suurempi. Asuinpinta-ala n 197m2 on laskettu pohjakuvista. Siihen ei ole laskettu mukaan: 2. kerroksen matalaa ullakkotilaa, kellarikerroksessa olevia ulkoiluvälinevarastoa (kuntosali) ja kahta varastoa eikä autotallia, yhteensä n 113 m2. Lisäksi myös autokatos kahdelle ja kesähuone. Autotallin pinta-ala n 51 m2. 

Rakennusvuosi:
2004 

Käyttöönottovuosi:
2004 


Velaton myyntihinta:
1 300 000 €

Myyntihinta:
1 300 000 €

Kiinteistövero:
1362.06 € / vuosi 

Lisätietoa maksuista:
Sähkönkulutus keskimäärin 16.000 kWh vuodessa. 1.6.2022-31.5.2023 jaksolla kulutus 13.006 kWh. Vuoden 2021 sähkölasku (energia+ siirto + sähkövero) oli 2157,88€ ja vuoden 2022 sähkölasku 2907,54€, loka-joulukuu sähkönhinta oli 21.23-32.20 snt/kWh. 16.11.2022 lähtien sähkön käyttöä lämmitykseen on ohjattu pörssisähkön ja siirtomaksun halvempaan aikaan kellolla. Talon massiivinen rakenne toimii energiavaraajana, joten esim. 12 h katkon aikana pakkasilla talon lämpötila laski 1 C asteen. Paras kustannustehokkuus saadaan asentamalla 290 € maksava pörssisähkön hinnan mukaan toimiva maalämpöpumpun käyttö. 


Tilojen kuvaus:
Kellarikerroksessa kuntoiluhuoneena toimiva tila, joka sopii moneen käyttöön. 

Yleiskunto:
Hyvä 

Tehdyt remontit:
Poreamme asennettu 2005. Terassin luonnonkiveys uusittu 2020, jolloin sen alle asennettiin salaojamatto estämään ontelolaattojen kostuminen. 2021 terassin siperian lehtikuusi laudoitus ja alla olevan katon vedeneristys uusittiin sekä yksi katoksen tukipylväs uusittiin. Samoin 2021 terassin kaiteet uusittiin käyttäen kestopuuta. Terassin portaat uusittiin ja tulosuunta vaihdettiin. Samoin 2021 rakennettiin terassille lämpöeristetty paviljonki. 

Ilmanvaihto:
Koneellinen ilmanvaihto lämmön talteenotolla. 

Energiatodistus:
Kyllä 

Energialuokka:
B2018 

Energiatodistuksen voimassaoloaika:
2023-06-05 


Rakennusmateriaalin kuvaus:
Betoni 

Kattotyyppi:
Pulpettikatto 

Kattomateriaali:
Pelti 

Keittiön kuvaus:
Keittiö täysin uusittu v. 2016 kalusteita ja koneita myöten.
Noblessan keittiössä mm. aamiaiskaappi rulo-ovin ja laminaattitasolla, jääkaappi/pakastin torni AEG, yhdistelmäuuni mikrolla Bosch, induktioliesi Bosch, astianpesukone Bosch, ja liesituuletin. Taso kiveä. 

Kosteiden tilojen kuvaus:
Kaksi erillistä kylpyhuonetta, joissa suihku ja wc. Kolmas kylpyhuone saunaosaston yhteydessä. 

Kodinhoitohuoneen kuvaus:
Tilava kodinhoitohuone kellarikerroksessa. 

Oleskelutilojen kuvaus:
Iso olohuone, jonka yhteydessä takkahuone ja ruokailutila ja käynti terassille. 

Saunan kuvaus:
Tilavassa löylyhuoneessa Harvia forte -sähkökiuas. 

WC-tilojen kuvaus:
Kaksi erillistä wc:tä ja lisäksi kahden kylpyhuoneen yhteydessä myös wc, yhteensä 4 wc. 


Tontin omistus:
Oma 

Tontin pinta-ala:
781 m²

Lisätietoja rakennusoikeudesta:
Rakennusoikeus on käytetty.

Lisätietoja tontista:
Ylevä kallioinen tontti, joka luoteis-/pohjoislaidaltaan rajoittuu luonnonmukaiseen kalliomaastoiseen virkistysalueeseen.

Kaavatilanne:
Asemakaava 

Vesi ja jätevesi:
Kunnan 

Viemäröinti:
Kunnan 


Taloyhtiöön tehdyt remontit:
Poreamme asennettu 2005. Terassin luonnonkiveys uusittu 2020, jolloin sen alle asennettiin salaojamatto estämään ontelolaattojen kostuminen. 2021 terassin siperian lehtikuusi laudoitus ja alla olevan katon vedeneristys uusittiin sekä yksi katoksen tukipylväs uusittiin. Samoin 2021 terassin kaiteet uusittiin käyttäen kestopuuta. Terassin portaat uusittiin ja tulosuunta vaihdettiin. Samoin 2021 rakennettiin terassille lämpöeristetty paviljonki. 


Lisätietoja liikenneyhteyksistä:
Linja-autopysäkki n 200 m päässä. Metro-asemalle pian valmistuvan reitin kautta 700 m, nykyinen reitti 1,3 km. 

Päiväkoti:
Norlandia Kurkihirsi, useita päiväkoteja lähellä Nöykkiössä ja Kivenlahdessa. 

Koulut:
Meritorin koulu, Storängens skola, Mainingin koulu. 

Palvelut:
Kivenlahdessa (n 1 km) ja Espoonlahdessa kauppakeskus Lippulaivassa (n 1,8 km) monipuoliset palvelut. Biltema ja Stark n 500 m päässä.